Rob Giesen aan de slag als Open Club Coördinator

Rob Giesen (54 jaar) is sinds 1 januari 2021 van start gegaan als Open Club Coördinator in dienst van Open Club De Nevelhorst. Bij de open club in Didam gaat Giesen werken aan verbinding tussen alle betrokken partijen, zoals de verenigingen onderling, maar ook aan de relatie tussen de clubs en bedrijven, onderwijs, overheid, zorg en kinderopvang.

Ik wil me graag even voorstellen. Mijn naam is Rob Giesen. Inmiddels 54 jaar jong en al heel lang samen met Brigit. We hebben drie fijne zonen, die grotendeels op zichzelf wonen en alleen in de weekenden en vakanties thuis zijn. Sinds 1 januari 2021 ben ik parttime in dienst van Open Club De Nevelhorst als Open Club Coördinator.

Tijdens mijn carrière heb ik onder andere gewerkt als recreatieleider op een vakantiepark en bij outdoorbedrijven. Ook ben ik trainer geweest bij diverse volleybalclubs in de omgeving, met als grootste succes twee keer een Nederlandse kampioenstitel B-jeugd. Maar de belangrijkste baan in mijn werkende leven was die van zwemleraar in zwembad De Hoevert in Didam, waar ik bijna dertig jaar gewerkt heb.

In de afgelopen jaren is er gelukkig veel veranderd in de visie op het leergebied bewegen. De verandering van methodisch naar ervaringsgericht onderwijs maakte het werk nog leuker.

Vanuit zwembad De Hoevert ben ik vanaf het begin betrokken geweest bij het ontstaan van Open Club De Nevelhorst. In 2020 heb ik inhoudelijk de Athletic Skills Model (ASM)-cursus gevolgd. Dit heeft mij meer inzicht gegeven in wat je doet, maar vooral wat je niet doet. Met name bij het plannen van de trainingen. Dat draagt bij aan verdere professionalisering. Deze kennis is goed in te zetten bij de toekomstige ontwikkelingen binnen de clubs.

Bij Open Club De Nevelhorst ga ik werken aan verbinding tussen alle betrokken partijen. Verenigingen onderling, maar ook tussen de clubs en bedrijven, onderwijs, zorg en kinderopvang. Er valt nog veel te verbeteren aan het optimaal gebruiken van de bestaande voorzieningen. Dit kan alleen maar positief bijdragen aan de fitheid van de inwoners en dat is het leukste aan deze job. Een breder aanbod zal leiden tot meer beweging en samenwerking vergroot de kans op succes. Ook bij de overheid gaat men inzien dat investeren in een uitdagende beweegomgeving besparend werkt op de zorgkosten.

De grootste verandering voor mij persoonlijk zal zijn dat ik nu niet meer voor de groep sta, maar grotendeels achter de schermen bezig ben. Een uitdaging waar ik veel zin in heb.

Mijn wens/droom is dat er over tien jaar een fitpas bestaat, waarmee inwoners toegang hebben tot alle verenigingen en accommodaties. Inmiddels is er dan weer een overdekt zwembad in de gemeente en is Baggergat De Nevelhorst omgetoverd in Skills Lake De Nevelhorst. De betaling voor het gebruik verloopt automatisch. Op zich niks nieuws, denk aan de studentensportpas. De clubs blijven doen wat ze nu al doen, namelijk hun eigen tak van sport organiseren. Het aantal mensen dat, ook zonder verplicht clublidmaatschap, beweegt is enorm toegenomen. De bezettingsgraad van de accommodaties is aanzienlijk vergroot en ook in de openbare ruimte zijn er veel uitdagende mogelijkheden om actief te zijn.

Ondanks de huidige coronacrisis gaan de ontwikkelingen binnen de organisatie van Open Club De Nevelhorst gewoon door. Tijd om, samen met alle betrokken partijen, aan de slag te gaan!

Sportieve groet,

Rob Giesen
Open Club Coördinator
Open Club De Nevelhorst
E. robgiesen@ocdn.nl