Athletic Skills Model

Veelzijdig bewegen is belangrijk voor iedereen, op elke leeftijd en op elk niveau. Het maakt je fitter, vitaler en gezonder, wat belangrijk is voor een leven lang met plezier bewegen en optimale prestaties. Dat is waarom Sport Events Montferland werkt met de methodiek van het Athletic Skills Model (ASM). Deze werkwijze maakt je fitter, gezonder en beter in je sport.

Het Athletic Skills Model is een praktisch en wetenschappelijk model uit Nederland voor veelzijdig bewegen. Het ASM is ontwikkeld door René Wormhoudt (fysiotherapeut en conditietrainer Nederlands Elftal) en Prof. dr. Geert Savelsbergh (Hoogleraar Vrije Universiteit Amsterdam en bijzonder lector Hogeschool van Amsterdam).

De grote belangstelling voor het ASM en de Schijf van 10! wordt momenteel beantwoord door het opleiden van sportkader, gymdocenten en fysiotherapeuten, het ontwikkelen van innovatieve trainingsmaterialen, en het ontwerpen van beweegvoorzieningen voor gemeenten, scholen, sportaccommodaties en gezondheidscentra vanuit de concepten Skills Garden en PLAYCE.

Schijf van 10!

Veelzijdig bewegen is belangrijk voor de fitheid, vitaliteit en gezondheid en is de basis voor een leven lang plezier in bewegen. Het ASM introduceert hiervoor de Schijf van 10! die bestaat uit tien grondvormen van bewegen. Deze grondvormen zijn gezamenlijk belangrijk voor een optimale motorische ontwikkeling voor iedereen. De wetenschappelijk en praktisch onderbouwde Schijf van 10! geeft inzicht in ons beweeggedrag en biedt een structuur voor beweegprogramma’s. De Schijf van 10! is universeel toepasbaar voor alle vormen van bewegen en kan daarmee een gemeenschappelijke taal zijn voor samenwerking tussen alle beweegprofessionals. Bovendien gebruikt het ASM de Schijf van 10! als basis voor de inrichting van de sportieve binnen- en buitenruimte zoals de Skills Garden en PLAYCE.