Montferland Kenniscentrum Talent (MKT) van start  met opleiding Athletic Skills-trainers

Op woensdag 5 februari is het Montferland Kenniscentrum Talent (MKT), als belangrijk onderdeel van Open Club De Nevelhorst, van start gegaan met de opleiding Athletic Skills Model (ASM). Trainers vanuit diverse sportverenigingen, fysiotherapie en scholen in de Gemeente Montferland worden hierin opgeleid volgens het Athletic Skills Model. De kennis over deze methodiek zal worden overgebracht door ervaren Athletic Skills-trainers.  

Het Athletic Skills Model is een andere manier van denken over bewegen voor de top- en breedtesport, het bewegingsonderwijs en de gezondheidszorg. Het ASM spreidt zich als een olievlek uit onder sportclubs en sportprofessionals. Ook het bewegingsonderwijs en de gezondheidszorg omarmen de aanpak. Lees voor meer informatie over ASM deze blog.  

De ASM-opleiding en het Montferland Kennis Centrum werden op woensdag 5 februari officieel geopend door Wethouder Ruth Mijnen van Sportzaken. Ook hield René Wormhoudt, hersteltrainer van het Nederlands Elftal en grondlegger van de ASM-methode, een openingswoordje.

Open Club De Nevelhorst

Open Club De Nevelhorst is een initiatief van Voetbalvereniging DVC’26, Sport- en Gymvereniging Margriet, voormalig zwembad De Hoevert, Triathlonvereniging Triathliem, Tennisvereniging Didam, Jeroen Reintjes Sports, Wijkraad Greffelkamp, Stichting Wielerpromotie Montferland en Sport Events Montferland. De komende tijd zullen er meer verenigingen en partijen worden betrokken.

Kijk voor meer informatie op www.openclubdenevelhorst.nl