Succesvolle ASM-sessie bij DVC’26

Sport Events Montferland organiseerde op 28 november 2018 in samenwerking met voetbalvereniging DVC’26 de sessie ‘Athletic Skills Model, dé basis voor de ontwikkeling tot een betere sporter’. Het Athletic Skills Model (ASM) is een andere manier van denken over bewegen voor de top- en breedtesport, het bewegingsonderwijs en de gezondheidszorg. Gastspreker deze avond was René Wormhoudt, hersteltrainer van het Nederlands Elftal en grondlegger van de ASM-methode.

ASM en de Open Club-gedachte

Binnen de gemeente Montferland wordt er gewerkt aan de ontwikkeling van de Open Club. Een Open Club is een ontmoetingsplek waarbij een vereniging de eigen leden, buurtbewoners en andere regelmatige bezoekers uitnodigt om te sporten, te bewegen en om bij de vereniging betrokken te raken en te blijven. Dit betekent dat er verbinding gelegd moet worden tussen alle partijen die zich bezighouden met de ontwikkeling van kinderen, volwassenen en senioren. Kennis over activiteiten, spelvormen en sporten mag dan ook niet mag ontbreken. Het Athletic Skills Model (ASM) biedt een centrale opvatting die iedereen kan gebruiken in de eigen sportomgeving.

René Wormhoudt, de grondlegger van de ASM-methodiek, kwam hiervoor naar Didam. René is op dit moment hersteltrainer van het Nederlands Elftal. Hij nam het publiek op inspirerende wijze mee in de opvattingen over bewegen in de huidige tijdgeest en hoe we daar in de gemeente Montferland op een goede manier invulling aan kunnen geven binnen de eigen geledingen. Het doel van deze avond was om inzicht te krijgen, geïnspireerd te raken, mee te denken en mee te doen voor alle betrokkenen. Inzichten die mee werden genomen voor eigen beleid, lessen en trainingen.

Al met al een leervolle en succesvolle avond!