Vanaf 1 juli 2020: Looptechnische scholing

Op initiatief van triatleet en oud-voorzitter van Triathliem, Gerard Heijnen (66), start looptrainer Jeroen Reintjes een looptechnische scholing voor de oudere atleet.

“Ik loop zelf veel alleen”, zegt Heijnen. “Dat zie ik veel ervaren lopers van mijn leeftijd doen. Het idee is nu om samen te gaan trainen, onder begeleiding van een ervaren looptrainer. Dat is niet alleen leuker, maar Jeroen leert ons ook beter te lopen en te bewegen met minder blessures. Bovendien heeft het een sociaal aspect. Na afloop drinken we gezamenlijk een kop koffie in de kantine van DVC’26.”

De activiteit vindt overdag plaats, om zo het sportpark ook op de vrije uren beter te benutten. Op termijn is het de bedoeling de training ook aan te bieden aan beginnende lopers. “Maar we willen bijvoorbeeld ook een bewegingsprogramma opzetten voor oud-voetballers”, vertelt Reintjes. “Dit is een groep die de vereniging anders verliest. Zo kun je op het kunstgras een fantastisch parcours inrichten met allerlei oefeningen, waardoor je op
een leuke manier onbewust toch tien kilometer loopt.’’

De looptechnische scholing start weer vanaf 1 juli 2020 op Sportpark De Nevelhorst aan de Vincwijcweg in Didam. Aanmelden kan via onderstaand formulier.

Looptechnische scholing

Meld je hier aan voor de looptechnische scholing.